today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ο Λουίς Χάμιλτον πρωταθλητής της Φόρμουλα 1

Μπορεί ο Μίκαελ Σουμάχερ να κρατάει ακόμα τα πρωτεία ως ο καλύτερος πιλότος Φόρμουλα 1, ο 33χρονος όμως Λιούς Χάμιλτον κατάφερε να μοιραστεί την δεύτερη θέση της κατάταξης με τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, έχοντας στα χέρια του πέντε πλέον παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο Χάμιλτον στο μεξικανικό Grand Prix, χωρίς κανένα άγχος, χρειαζόταν απλά να τερματίσει έβδομος για να ‘κλειδώσει’ επίσημα το πρωτάθλημα στο όνομά του, και κατακτώντας την τέταρτη θέση, παρά τα προβλήματα με τα ελαστικά που αντιμετώπιζε στη διάρκεια του αγώνα, έγινε επίσημα ο Παγκόσμιος πρωταθλητής για πέμπτη φορά.

Μετά τον τερματισμό του και την επισημοποίηση της κατάκτησης του πρωταθλήματος ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, έκανε μερικά θριαμβευτικά κόλπα ενώ αποθεωνόταν από τους 135.000 θεατές.

«Είναι πολύ περίεργο το συναίσθημα. Το πρωτάθλημα αυτό κερδήθηκε με πολύ σκληρή δουλειά. Είμαι ευγνώμων σε όλους, όσοι συμμετείχαν σ αυτή» δήλωσε ο Χάμιλτον μετά τον αγώνα. «Ήταν πολύ τρομακτική κούρσα. Παρά το ότι έκανα μία καλή αρχή, μετά δεν ξέρω τι συνέβη και άρχισα να προσπαθώ να σταθεροποιήσω το αυτοκίνητο».

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ