today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ο WADA είναι ανάγκη να αντικατασταθεί

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί-Ντόπινγκ (WADA) δεν είναι κατάλληλος για το σκοπό που πρέπει να εξυπηρετεί και θα χρειαστεί να αντικατασταθεί, ανέφερε ο διπλός Ολυμπιονίκης της Βρετανίας στο δέκαθλο, Ντάλεϊ Τόμπσον, εξαιτίας της  απόφασης τον περασμένο μήνα, για άρση  της απαγόρευσης του οργανισμού αντι-ντόπινγκ της Ρωσίας (RUSADA).

Η 22μηνη αναστολή της RUSADA καταργήθηκε από τον WADA, αλλά επέσυρε ευρεία κριτική από ορισμένους αθλητές και αντι-ντόπινγκ ενώσεις.

Η απόφαση  αυτή ανοίγει την πόρτα για την τελική επιστροφή της Ρωσίας στον διεθνή αθλητισμό, μετά και την αποκατάσταση της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Τόμπσον, πρώην πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης που κέρδισε χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 και του 1984, δήλωσε στο Reuters ότι ο WADA θα πρέπει να αντικατασταθεί επειδή δεν ακούγεται η φωνή των αθλητών.

«Νομίζω ότι ο WADA πρέπει να αντικατασταθεί και πρέπει να έχουμε μερικούς ανθρώπους που εκπροσωπούν τον αθλητή και το αθλητικό πνεύμα», δήλωσε στο Laureus Sport for Good Summit. «Πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο σώμα, επειδή αυτό δεν είναι κατάλληλο για το σκοπό».

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του WADA υπερασπίστηκε τη στάση της στο RUSADA, λέγοντας στο Reuters: «Η εκτελεστική επιτροπή του WADA πιστεύει ότι η απόφαση να αποκατασταθεί η RUSADA ως συμμορφούμενη με τον Παγκόσμιο Κώδικα κατά της φαρμακοδιέγερσης είναι σωστή για τον καθαρό αθλητισμό  και θέτει τον WADA σε πολύ ισχυρότερη θέση από ό,τι πριν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ