today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Και δεύτερη δήλωση Παπαγγελόπουλου σε γραμμή Χρυσής Αυγής, υιοθετεί “επιχειρήματα” Κασιδιάρη

Πριν στεγνώσει το μελάνι από τη χθεσινή δήλωση Παπαγγελόπουλου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η προηγούμενη “κυβέρνηση έκανε πογκρόμ συλλήψεων για επικοινωνιακούς λόγους”, ο υπουργός Δικαιοσύνης, “ξαναχτύπησε”.

Απαντώντας στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης όχι μόνο δεν ανασκευάζει τη χθεσινή δήλωσή του με την οποία παρείχε πλήρη κάλυψη στην επιχειρηματολογία της Χ.Α. περί “πολιτικής της δίωξης”,  αλλά κάνει ένα βήμα παραπάνω, υπονοώντας ότι έχει βάση  το “επιχείρημα” Κασιδιάρη περί δήθεν παρέμβασης του πρ. Πρωθυπουργού Α.Σαμαρά στον προιστάμενο της εισαγγελείας εφετών Ι. Ντογιάκο προκειμένου να προφυλακιστούν στελέχη της Χ.Α..

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγγελόπουλος σε αποστροφή της δήλωσής του, χωρίς για ευνόητους λόγους να αναφέρει ονόματα λέει ότι “η “άγνωστη” φωνή που έδινε εντολές σε εισαγγελέα, θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη κάποιους στη Νέα Δημοκρατία”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2014 ο κ. Κασιδιάρης παρουσίασε στη Βουλή ηχητικό απόσπασμα ισχυριζόμενος ότι ο πρ. Πρωθυπουργός φερόταν να ζητά την διώξή του. Τότε το σύνολο του πολιτικού κόσμου είχε καταδικάσει τις πρακτικές αυτές της Χ.Α., ενώ για το ηχητικό αυτό ζητήθηκε πραγματογνωμοσύνη από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία δεν ταυτοποιήθηκε οποιαδήποτε σχέση του πρ. Πρωθυπουργού με το ηχητικό. Η πραγματογνωμοσύνη μάλιστα αυτή είχε πραγματοποιηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ!

Η Ν.Δ., μέσω του αντιπροέδρου της Κωστή Χατζηδάκη, είχε ζητήσει το πρωί την αποπομπή Παπαγγελόπουλου χαρακτηρίζοντάς τον “συνήγορο της Χρυσής Αυγής”, προκαλώντας την παρέμβαση του υπ. Δικαιοσύνης:

Ολόκληρη η παρέμβαση Παπαγγελόπουλου

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε σημερινή δήλωσή του χαρακτηρίζει «ανόητη, παρανοϊκή και αποτυχημένη», τη στοχοποίησή του από την πλευρά του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη και διευκρινίζει ότι οι χθεσινές αναφορές του αφορούσαν πρακτικές προηγούμενης κυβέρνησης.

Η αντιπαράθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τον Κωστή Χατζηδάκη, ξεκίνησε χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το πόθεν έσχες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε χθες από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, λόγω τοποθέτησής του.

Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Άλλη μια ανόητη, απελπισμένη, παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής μου. Εγώ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους. Ουδεμία αναφορά έκανα για διώξεις πολιτικών. Είναι προφανής λοιπόν η παραποίηση των λόγων μου. Αλλά όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται. Η “άγνωστη” φωνή που έδινε εντολές σε εισαγγελέα, θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη κάποιους στη Νέα Δημοκρατία».

Απάντηση Κ. Χατζηδάκη

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, επανερχόμενος στο ζήτημα των δηλώσεων Παπαγγελόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τον καλούμε να απαντήσει συγκεκριμένα:

1. Ποιο ήταν το πογκρόμ συλλήψεων που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση;

2. Ποιοι είναι οι επιχειρηματίες που εννοεί;

3. Ποιοι είναι οι άλλοι, αν όχι οι χρυσαυγίτες;

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει σήμερα κι όλας τον κ. Παπαγγελόπουλο!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ