today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Οι κυβερνοτζιχαντιστές έχουν ισχνές τεχνικές ικανότητες

Οι κυβερνοτζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν «ισχυρά κίνητρα που εμποδίζονται από τις ισχνές τεχνικές τους ικανότητες», εκτιμούν οι εταιρείες πληροφορικής Thales και Vernit.
Στην έκθεσή τους «Πανόραμα κυβερνοαπειλών 2018» οι ειδικοί των δύο αυτών εταιρειών επισημαίνουν ότι «αν και η διαδικτυακή παρουσία του ΙΚ διατηρείται με προσοχή, τόσο η ίδια όσο και οι υποστηρικτές της δεν διαθέτουν επαρκείς ικανότητες για να εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στον δυτικό κόσμο ή σε άλλους από τους εχθρούς τους».
«Οι ερευνητές που παρακολούθησαν τη δραστηριότητα δύο οργανώσεων που στηρίζουν το ΙΚ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κυβερνοπειρατές τους δεν είναι ιδιαίτερα ικανοί και εμφανίζουν περιορισμένες ικανότητες», προσθέτει η έκθεση. «Κυρίως ασχολούνται με τον βανδαλισμό ιστότοπων και λογαριασμών Facebook».
Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις απειλούν εδώ και χρόνια ότι θα εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις μεγάλης κλίμακας εναντίον των παραδοσιακών τους εχθρών, όμως οι ειδικοί της Thales και της Vernit εκτιμούν ότι προς το παρόν πρόκειται για «κενές απειλές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ