today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

Β.Λεβέντης: Ο Τσίπρας δεν έχει πάγκο

Την άποψη ότι «δεν αποτελεί πρόβλημα η αλλαγή των προσώπων αλλά οι πολιτικές που εφαρμόζονται» εξέφρασε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης ερωτηθείς για τον επικείμενο ανασχηματισμό. Και προσέθεσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πάγκο και αυτό φαίνεται, όπως λένε οι πληροφορίες, από το γεγονός ότι προσκαλεί πολιτικά πρόσωπα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δηλαδή πολιτικά πρόσωπα που δεν έχουν καμιά αξία προσφοράς στην Ελλάδα του αύριο. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει υπουργικές καρέκλες σε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή. Με Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούση, Αντώναρο, Παπακώστα και άλλα πολιτικά στελέχη από αυτούς τους χώρους πολιτική προκοπή δεν κάνεις».

Αναφορικά με το θέμα των πολιτικών διεργασιών ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «πολλά σχήματα κυρίως δεξιά και ακροδεξιά δεν πείθουν την ελληνική κοινωνία» και ανέφερε χαρακτηριστικά ως παράδειγμα τους Φ. Κρανιδιώτη, Τ. Μπαλτάκο , Κ. Παπακώστα καθώς επίσης και την Κίνηση Πολιτών του Β. Πολύδωρα, Χ. Ζώη, Π. Ψωμιάδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν με δυναμική, μετά από λίγο χρονικό διάστημα εξαφανίστηκαν από την πολιτική ζωή του τόπου.

Μιλώντας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο αντίδρασης και διαχείρισης, τονίζοντας ότι «στη σύσκεψη της Δευτέρας 23ης Ιουλίου εμφανίστηκε ένας πρωθυπουργός ανενημέρωτος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες να ζούνε στον κόσμο τους» και προσέθεσε «το θέμα δεν είναι να αλλάξεις τα πρόσωπα με άλλα κομματικά πρόσωπα, αλλά να έχουν επιχειρησιακή επάρκεια και πολιτική βούληση».

Στο θέμα της αποφυλάκισης Φλώρου και στην υπόθεση Energa ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι «κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά» και κάλεσε τους δικαστές να είναι ακριβοδίκαιοι και να εφαρμόζουν τον νόμο εξίσου το ίδιο για όλους.

Τέλος, κάλεσε τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη να σταματήσουν να λένε ψέματα στον ελληνικό λαό και να σκύψουν με σοβαρότητα πάνω από τα προβλήματα της κοινωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ