today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Αιχμές Κοντονή κατά ΗΠΑ για τον Κουφοντίνα

Αιχμές κατά των ΗΠΑ, και πιθανώς και της Τουρκίας, για τις έντονες αντιδράσεις τους στη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα άφησε ο Σταύρος Κοντονής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης άφησε υπαινιγμούς για επιλεκτική πληροφόρηση από «κέντρα του εσωτερικού» που δεν κατονόμασε.

«Ξαφνικά δεχόμαστε επιθέσεις από το εσωτερικό, αλλά δυστυχώς και από το εξωτερικό, που δε λαμβάνουν υπόψη τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά την πληροφόρηση που τους παρέχεται από ορισμένα κέντρα στο εσωτερικό»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και οι νόμοι εφαρμόζονται έναντι πάντων χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις» διαμήνυσε ο Σταύρος Κοντονής.
«Είχαμε εξαγγείλει ένα σχέδιο: η φυλακή του Κορυδαλλού να γίνει φυλακή υποδίκων πρώτον για να μην έρχονται σε επαφή κατάδικοι με υποδίκους και επιπλέον για να μη χρειάζεται να γίνονται συνεχώς μεταγωγές από τις επαρχιακές φυλακές προς το κέντρο των κρατουμένων οι οποίοι έχουν σε εξέλιξη δίκες στην Αθήνα. Αυτό λοιπόν το σχέδιο υλοποιείται από τον περασμένο Μάιο, δηλαδή γίνονται μεταγωγές καταδίκων σε επαρχιακές φυλακές προκειμένου να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση οι κρατούμενοι υπόδικοι στη φυλακή του Κορυδαλλού» επιμένει ο υπουργός κάνοντας λόγο για ακραία ψευδολογία της ΝΔ και παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Σχετικά με την αντίδραση της Τουρκίας για τη μη έκδοση του Τουργκούτ Καγιά ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «στην περίπτωση του Τουργκούτ Καγιά είχε προηγηθεί η παροχή πολιτικού ασύλου. Μετά την παροχή πολιτικού ασύλου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτραπεί η έκδοση».

«Μάλλον αυτές οι αντιδράσεις άλλο στόχο είχαν και όχι τη συγκεκριμένη υπόθεση» σχολίασε με νόημα.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ