today-is-a-good-day
20 C
Athens

Κύπρος: Κινδύνεψαν σπίτια από φωτιά σε κατασκήνωση

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στον κατασκηνωτικό χώρο της Πόλις Χρυσοχούς, στη Κύπρο,με αποτέλεσμα η Αστυνομία να εκκενώσει προληπτικά τον χώρο. Εκκενώθηκαν επίσης αριθμός σπιτιών, τα οποία κινδύνευσαν άμεσα από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 00:30, στην άκρη ποταμού και επεκτάθηκε εντός της κοίτης και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 5 πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πόλις και Επαρχίας Πάφου, 10 πυροσβεστικά οχήματα και 2 καδενοφόρα όχημα από Τμήμα Δασών,1 από το Ταμείο Θήρας και 1 καδενοφόρο όχημα από Επαρχιακή Διοίκηση. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 4 τα ξημερώματα.

Οι ένοικοι του κατασκηνωτικού χώρου και των σπιτιών μεταφέρθηκαν στο παραλιακό μέτωπο για ασφάλεια όπου ακολούθως τους ανέλαβε η Πολιτική Άμυνα μέχρι την εξάλειψη του κινδύνου.

Η πυρκαγιά έκαψε συνολική έκταση περίπου 1.5 εκταρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η φωτιά να ξεκίνησε από εμπρησμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ