today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ηχηρή παραίτηση για την Καθολική Εκκλησία

Την παραίτηση του αρχιεπισκόπου Φίλιπ Γουίλσον, του ανώτερου αξιωματούχου της Καθολικής Εκκλησίας που έχει καταδικαστεί για απόκρυψη ή συγκάλυψη κακοποίησης ανηλίκων, δέχτηκε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο 67χρονος αρχιεπίσκοπος της Αδελαΐδας καταδικάστηκε τον Μάιο σε 12 μήνες φυλάκισης αφότου κρίθηκε ένοχος για την μη καταγγελία ενός παιδόφιλου ιερέα ο οποίος είχε κακοποιήσει σεξουαλικά δύο αγόρια την δεκαετία του 1970.

Ο κ. Γουίλσον έχει αρχικά αρνηθεί να παραιτηθεί προτού εξαντλήσει κάθε δικαστική οδό για να πετύχει την αθώωσή του.

Έχει ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης καταδίκης του.
Η υπόθεση Γουίλσον είχε προκαλέσει οργή στην Αυστραλία, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ να ζητά την παραίτηση ή εναλλακτικά την αποπομπή του.

«Χαιρετίζω την παραίτηση του Φίλιπ Γουίλσον από την αρχιεπισκοπή της Αδελαΐδας σήμερα, που συνιστά καθυστερημένη αναγνώριση πολλών καλεσμάτων, περιλαμβανομένου του δικού μου, για την αποχώρησή του», ανακοίνωσε ο κ. Τέρνμπουλ.

Πριν λίγες ημέρες ο ποντίφικας είχε κάνει δεκτή την παραίτηση του Θιοντόρ ΜακΚάρικ, πρώην αρχιεπισκόπου της Ουάσινγκτον, μετά τους ισχυρισμούς σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση μικρών παιδιών και νεαρών αντρών.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ