today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ν.Νικολόπουλος: Άναρχη δόμηση και παρανομία στις πληγείσες περιοχές

«Το έγκλημα είναι διαρκές. Η άναρχη δόμηση, οι καταπατήσεις και κάθε είδους μικρή ή μεγαλύτερη παρανομία, έχουν οδηγήσει σε “ασφυξία” τους δήμους που επλήγησαν στην Ανατολική Αττική από τη φονική πυρκαγιά. Έτσι εξηγείται και γιατί αυτή η 100 φορές μικρότερη φωτιά από την αντίστοιχη της Ηλείας το 2007, προκάλεσε τόσα θύματα». Αυτό αναφέρει, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας απαντήσεις για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας και την επόμενη μέρα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Στην ερώτησή του, ο κ. Νικολόπουλος επικαλείται δημοσιεύματα και δημόσιες αναφορές, «που καταδεικνύουν ότι το έγκλημα είναι, πράγματι, διαρκές και αποτρόπαιο» και ρωτά τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Έχετε διατάξει έρευνα για τα πέρα από κάθε αμφιβολία τελεσθέντα κακουργήματα, κατά τα προαναφερόμενα στοιχεία και μαρτυρίες; Θα αναδασωθούν οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν; Υπήρξε έστω και μιας ημέρας φυλάκιση από τα 225 χρόνια κάθειρξης που επιβλήθηκαν στους υπεύθυνους της καταστροφής του 2007; Πότε και με ποιά διαδικασία νομιμότητας δημιουργήθηκαν οι οικισμοί Καλλιτεχνούπολη, Διώνη, Νέος Βουτζάς; Γιατί δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών; Γιατί δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο Ξενοκράτης; Τι έγινε τους προηγούμενους μήνες στο τομέα της πρόληψης;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ