today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Κ.Κυρανάκης: Η κα Αχτσιόγλου είναι η Υπουργός του απλήρωτου 12ωρου

Ο Κώστας Κυρανάκης γράφει στο ThePresident

Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τη δήλωση της Υπουργού για τη θεσμοθέτηση του 12ωρου στην Αυστρία.

Πέραν του ότι παρέλειψε να πει ότι είναι προαιρετικό για όποιον το επιθυμεί, ότι δεν έχει δικαίωμα ο εργοδότης να το επιβάλλει, ότι θα συνοδεύεται από αντίστοιχες αυξήσεις μισθών, ότι προσφέρει ευελιξία για όποιον θέλει να δουλεύει 3 μέρες την εβδομάδα αντί για 5, υπάρχει και κάτι άλλο που με ενοχλεί πολύ περισσότερο.

Με ενοχλεί η υποκρισία.

Γιατί είναι υποκριτικό κα Αχτσιόγλου, στη χώρα που οι εργαζόμενοί της δουλεύουν περισσότερο από τον καθένα σε όλη την Ευρώπη (επίσημα στοιχεία του OECD*), να εκστομίζονται τέτοιες ανούσιες κορώνες.

Αλήθεια κα Αχτσιόγλου, τι ακριβώς κάνετε για όλους τους νέους που στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν 12,13, 14 ώρες και δεν πληρώνονται υπερωρίες; Τίποτα.

Τι ακριβώς κάνετε για όσους υποχρεώνονται να παίρνουν αναγκαστικές άδειες για να μην τις πληρωθούν; Τίποτα.

Τι ακριβώς κάνετε για τους εργαζόμενους που απολύθηκαν ομαδικά όταν έκλεισαν ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω αδυναμίας πληρωμής φόρων και εισφορών; Τίποτα.

Τι ακριβώς κάνετε για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ζουν για να δουλεύουν, αντί να δουλεύουν για να ζουν; Τους παίρνετε 75% των εσόδων που οι ίδιοι – όχι εσείς – παράγουν.

Τι ακριβώς κάνετε για όσα παιδιά κάνουν δυο δουλειές για να ζήσουν και το 8ωρο τους φαίνεται μακρινό όνειρο; Τους επιβραβεύετε μήπως που κάνουν δυο δουλειές; Όχι, τους φορολογείτε δυο φορές.

Τι ακριβώς κάνετε για τους νέους ανέργους που έχουν ανάγκη επανεκπαίδευσης για να μπουν δυναμικά στην αγορά εργασίας; Καμιά σύμβαση στο Δημόσιο μέχρι τις εκλογές για τους δικούς σας. Για τους υπόλοιπους, τίποτα.

Τι κάνετε τελικά για όσους αξίζουν αύξηση μισθού, επειδή δουλεύουν σκληρά, επειδή έχουν ταλέντο, επειδή παλεύουν για τα όνειρά τους; Μήπως κινητροδοτείτε τις επιχειρήσεις να δώσουν μεγαλύτερους μισθούς; Το αντίθετο. Οτιδήποτε πάνω από το “χιλιάρικο” είναι απαγορευτικό, εξαιτίας της σοβιετοποιημένης νομοθεσίας σας.

Αυτά την ίδια στιγμή που στις κυβερνητικές παρέες σας, εγκρίνονται υπερωρίες πριν καν γίνουν, το ποσοστό ανεργίας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω του 2%, οι απευθείας αναθέσεις και οι προσλήψεις σε φίλους και συγγενείς είναι καθημερινότητα, εκατομμυριούχοι Υπουργοί παίρνουν επιδόματα ενοικίου που δεν έχουν ανάγκη.

Μια σκέψη λοιπόν κα Αχτσιόγλου τώρα που πάτε να βάλετε μυαλό στους Ευρωπαίους ομολόγους σας, θα ήταννα  ξεκινήσουν οι Έλληνες εργαζόμενοι να πληρώνονται κανονικά για τα 10ωρα και τα 12ωρα τους. Πάντως δεν ξέρω αν το δικό σας 8ωρο αρκεί για να αλλάξετε την Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ