today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Πέλλα: Ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει τις ζημιές στα ροδάκινα

Δεν προβλέπεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ η κάλυψη ζημιών που κατεγράφησαν στα ροδάκινα λόγω των βροχοπτώσεων του περασμένου Ιουνίου στην Πέλλα, όπως προκύπτει από δηλώσεις του αντιπροέδρου του αγροτικού συνεταιρισμού Σκύδρας, Στέφανου Τοπαλίδη. «Υπάρχουν μεγάλες ζημίες όχι μόνο στα κεράσια, αλλά και στα ροδάκινα λόγω των βροχοπτώσεων, αλλά ο ΕΛΓΑ, αν και τα συνεργεία έβγαλαν πόρισμα ότι υπάρχει τεράστια ζημιά, δεν μπορεί να καλύψει τις ζημίες, καθώς δεν προβλέπονται από τον κανονισμό» δήλωσε ο κ.Τοπαλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM”, με αφορμή τις ζημίες που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες, από την κακοκαιρία που έπληξε την Κ. Μακεδονία τον περασμένο Ιούνιο.
«Πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός, ο οποίος αναφέρει ότι καλύπτονται ζημίες όπως το σκάσιμο του καρπού λόγω βροχόπτωσης, ενώ εμείς έχουμε σούφρωμα και πτώση καρπού που δεν καλύπτονται» διευκρίνισε ο κ. Τοπαλίδης. «Οι έμποροι δεν αγοράζουν τα ροδάκινα, δεν είναι εμπορεύσιμα τα φρούτα μας, είναι απελπιστική η κατάσταση» είπε και υπογράμμισε ότι οι περισσότεροι παραγωγοί έχουν εγκαταλείψει τα κτήματά τους.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, ήδη έχει ενημερωθεί για το μέγεθος της ζημιάς στις καλλιέργειες της περιοχής το αρμόδιο υπουργείο. «Έχουμε ραντεβού στις 16 Ιουλίου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Θέλουμε να προχωρήσει η αλλαγή του κανονισμού. Περιμένουμε το κράτος να κάνει το αυτονόητο» τόνισε.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ