Αντιδράσεις για το πάρκινγκ της Μαντόνα στη Λισαβόνα

Ένα μισθωτήριο συμβόλαιο μεταξύ της σοσιαλιστικής δημαρχίας και της αμερικανίδας ντίβας Μαντόνα για την ενοικίαση οικοπέδου όπου η τραγουδίστρια θα μπορεί να σταθμεύει τα αυτοκίνητά της κοντά στο σπίτι της στη Λισαβόνα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ωθώντας τον δήμο να δώσει εξηγήσεις.

Η αντιπαράθεση άρχισε από ένα άρθρο της εβδομαδιαίας πορτογαλικής εφημερίδας Expresso που έγραψε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο μεταξύ της ντίβας της ποπ και της δημαρχίας της Λισαβόνας. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για την ενοικίαση ενός οικοπέδου όπου θα μπορούν να σταθμεύουν έως 15 οχήματα της Μαντόνας, μερικά μέτρα από την κατοικία της που είναι στις όχθες του Τάγου.

Η αποκάλυψη προκάλεσε την αγανάκτηση πολλών πορτογαλικών πολιτικών κομμάτων, τα οποία θεώρησαν ότι η αμερικανίδα σταρ έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης.

Το Αριστερό Μπλοκ, σύμμαχος των σοσιαλιστών στους κόλπους της πορτογαλικής κυβέρνησης, κάλεσε να διευθετηθεί το θέμα της στάθμευσης “με υπευθυνότητα” δεδομένων των δυσκολιών στο πάρκινγκ που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Λισαβόνας.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, ζήτησε να μάθει τον “λόγο για τον οποίο ο δήμαρχος επέτρεψε να γίνει μια τέτοια εξαίρεση”. Το επίσης κεντρώο Λαϊκό Κόμμα (CDS) άσκησε τη μεγαλύτερη κριτική στον δήμαρχο της Λισαβόνας Φερνάντο Μεντίνα, τον οποίο κατηγόρησε ότι “χρησιμοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά προς όφελός του” πριν θυμίσει ότι “η πόλη της Λισαβόνας δεν ανήκει στον Φερνάντο Μεντίνα”.