today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοινώθηκε η τελική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή. Και οι δύο αθωώθηκαν ομόφωνα μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Αμέσως μετά την απόφαση η μητέρα του Περικλή κατέρρευσε για λίγα λεπτά μέχρι να ανακτήσει τις αισθήσεις της.

Το δικαστήριο με την απόφασή του δικαιώνει τους δύο νεαρούς πρώην πλέον κατηγορούμενους που όμως παρέμειναν έγκλειστοι περισσότερο από ένα χρόνο καθώς πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε 13 μήνες κάθειρξη.

Η Πρόεδρος τόνισε:

«Η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της. Η άρση του τραπεζικού απορρήτου και οι κατ’ οίκον έρευνες καθώς και οι έρευνες των αυτοκινήτων δεν έδειξαν εμπλοκή. Δεν χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένη φρασεολογία κώδικα και ακατανόητες εκφράσεις, δεν αποδείχθηκε ότι μίσθωση της κατοικίας λειτούργησε ως προκάλυμμα πέραν δραστηριοτήτων.

Η ιδεολογία και κοινωνικές συναναστροφές δεν πολιτικοποιούνται.

Το DNA είναι πληροφοριακό εργαλείο. Είναι ένα εντόνως αμφισβητούμενο δείγμα το οποίο εξαντλήθηκε και δεν δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστεί περεταίρω.

Ακόμα και αν αποδειχθεί όμως δείχνει την επαφή με το αντικείμενο αλλά όχι ότι διέπραξαν εγκλήματα».

Σημειώνεται πως η εισαγγελέας είχε ζητήσει από το πρωί την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων εισήγηση που είχε προκαλέσει ένταση.

SourceΣΚΑΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ