today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Εμείς, μειονότητα στην χώρα μας…

Γράφει ο Γιάννης Τριανταφύλλου
Σύμφωνα με συνέντευξή του στους FT, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να “βοηθήσει” την Ανγκελα Μέρκελ, συμφωνώντας στο να δεχθεί η Ελλάδα μετανάστες που ζητούν άσυλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο αρτιθμός τους όχι γνωστός αλλά ένας πρόχειρος υπολογισμός τους “φέρνει” να είναι γύρω στις 200.000.
Η Ελλάδα ήδη αντιμετωπίζει ήδη μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα με το μεταναστευτικό. Προβλήματα που ασφαλώς θα μεγαλώσουν με την εισροή της καινούριας μεταναστευτικής “φουρνιάς”. Σταδιακά και εξαιτίας μιας απλύτως άφρονης πολιτικής, η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα-ξαπλώστρα της Μεσογείου – αφού, ως γνωστόν, οι χιλιάδες μετανάστες έρχονται στην χώρα μας για να “λιαστούν”…
Η κυβέρνηση τούς αντιμετωπίζει προνομιακά – τούς προσφέρει περισσότερα απ’όσα προσφέρει στους έλληνες πολίτες. Επιδόματα, στέγαση, περίθαλψη, “τα πάντα όλα”. Ο Ελληνας πολίτης κινδυνεύει, αν δεν πληρώσει κάποιες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, να χάσει το σπίτι του, για να δει να κατοικούν σε αυτό οι…νεοφερμένοι.
Οι οποίοι θα έρθουν στην Ελλάδα, για να κάνουν τι ακριβώς; Δουλειές δεν υπάρχουν. Όταν πρωτοήρθαν οι Αλβανοί μετανάστες στην χώρα μας ήταν μια περίοδος γενικότερης ανοικοδόμησης. Τότε δουλειές υπήρχαν. Αλλά όχι πια.
Συνεπώς οι μετανάστες θα ζουν με τα κοινωνικά επιδόματα, την ίδια στιγμή που για τους Ελληνες “λεφτά δεν υπάρχουν”.
Μοιραία το ήδη ισχυρό κλίμα δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση διογκώνεται.
Η δε εμμονή της κυβέρνησης να χαρακτηρίζει φασίστες και ακροδεξιούς τους Ελληνες που εκδηλώνουν τη δυσφορία τους την πολιτική που ακολουθεί, όπως π.χ. για το Μακεδονικό, σημαίνει πώς το 86% του ελληνικού πληθυσμού, αφού αυτό είναι το ποσοστό εναντίωσης στη “συμφωνία”, ανήκει στις συγκεκριμένες κατηγορίες. Αστεία πράγματα, επιχειρήματα έωλα ως εκεί που δεν παίρνει…Και αρκετά με τη δαιμονοποίηση τής “σκοτεινής Θεσσαλονίκης των παπάδων”, όπως ελέχθη, γιατί όσοι μεγάλωσαν και κινήθηκαν στην πόλη τη δεκαετία του’80, του ’90 και την επόμενη, τέτοιο πράγμα δεν βίωσαν ποτέ.
Όσο για την πληθυσμιακή αλλοίωση με την είσοδο των μεταναστών, αυτή πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οι Ελληνες πολίτες καθίστανται, με έναν ύπουλο και υπόγειο τρόπο, μειονότητα μέσα στην ίδια τους την χώρα..Η Ελλάδα από χώρα γίνεται χώρος, ένα απέραντο hot spot..
Ισως ο κ.Τσίπρας το πράττει, προσδοκώντας σε κάποια ανταποδοτικά οφέλη.
Αλλά και τα υποτιθέμενα οφέλη από την ενδοτική στάση του στο θέμα των Σκοπίων, ποτέ δεν ήρθαν.
O κ.Τσίπρας λαμβάνει υποσχετικές χωρίς αντίκρυσμα.
Η κοινωνική έκρηξη δεν είναι μακριά…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ