today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Υπέγραψε διάταγμα ο Τραμπ για να μην χωρίζονται οι οικογένειες μεταναστών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα το εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει να μην χωρίζονται οι οικογένειες μεταναστών, που περνούν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ενώ αναμένουν την εξέταση του φακέλου τους από τις μεταναστευτικές αρχές.

«Στόχος είναι να παραμένουν οι οικογένειες μαζί, ενώ την ίδια ώρα διασφαλίζουμε ότι έχουμε πολύ ισχυρά, πολύ γερά σύνορα» είπε ο μεγιστάνας πρόεδρος σε δημοσιογράφους, ενώ υπέγραφε το διάταγμα. «Δεν μου αρέσει να βλέπω οικογένειες να χωρίζονται» τόνισε ο Τραμπ.

Ψηφίζεται την Πέμπτη στις ΗΠΑ ο νόμος που θα τερματίσει τον χωρισμό παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν ανακοίνωσε σήμερα ότι η Βουλή θα ψηφίσει αύριο Πέμπτη ένα νομοσχέδιο που θα βάλει τέλος στην πρακτική του χωρισμού των οικογενειών που περνούν παράνομα στις ΗΠΑ.

«Δεν πιστεύουμε ότι οι οικογένειες πρέπει να χωρίζονται, τελεία και παύλα» δήλωσε ο Πολ Ράιαν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Με τον νόμο μας, όταν οι μετανάστες θα διώκονται διότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, οι οικογένειες θα παραμένουν κατά τη διάρκεια όλης της νομικής διαδικασίας, υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας» συνέχισε ο Ράιαν.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επιπρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να μπορεί να «στεγάσει και να φροντίσει τις οικογένειες καθ’ όλη τη διαδικασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ