today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Τρίκαλα: Χιλιάδες στρέμματα υπέστησαν καταστροφές από χαλαζόπτωση

Μεγάλες σε έκταση ήταν οι καταστροφές που προκάλεσε σε διάφορες καλλιέργειες η τελευταία χαλαζόπτωση στον Νομό Τρικάλων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.

Δύο κλιμάκια αποτελούμενα από γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του ΕΛΓΑ Λάρισας επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές και προέβησαν σε μία πρώτη εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών.

Στις τοπικές κοινότητες Λόγγου, Αγ. Κυριακής, Γλίνους, Μεγ. Καλυβίων και Φανερωμένης, όπως επισημαίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το σύνολο των χαλαζόπληκτων καλλιεργειών εκτιμάται στα 8.800 στρέμματα. Στις τοπικές κοινότητες Βασιλικής, Μεγάρχης και Μικρού Κεφαλόβρυσου προκλήθηκαν ζημιές σε σύνολο 5.500 στρεμμάτων καλλιεργειών. Οι καταστροφές αφορούν καλλιέργειες με βαμβάκι, μηδική, αραβόσιτο, πεπονοειδή, αμπέλια, κηπευτικά, αχλάδια, καπνά και δενδρώδεις (ροδάκινα-ακτινίδια).

«Για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων στις εν λόγω καλλιέργειες και να στηρίξουμε τους παραγωγούς, ζητήσαμε την επίσπευση της διαδικασίας εξατομίκευσης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ μετά τη λήξη της αναγγελίας στον δήμο. Πρέπει οι καλλιεργητές να αποζημιωθούν άμεσα» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ