today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Ο Άλμπερτ Ουάτσον φωτογραφίζει για το Pirelli 2019

Ο Άλμπερτ Ουάτσον διαδέχεται τον Τιμ Ουόλκερ στη μακρά λίστα των διάσημων φωτογράφων που αναλαμβάνουν την επιμέλεια του ετήσιου ημερολογίου της Pirelli.

Από το 1964, με πρωτοβουλία της βρετανικής θυγατρικής του ιταλικού ομίλου ελαστικών, το ημερολόγιο της Pirelli ξεκίνησε να δημοσιεύει μερικές από τις πιο προκλητικές εικόνες μόδας στο θρυλικό ετήσιο ημερολόγιό της.

Με διαφοροποιημένη αισθητική τα τελευταία χρόνια, επιστράτευσε τον πολυβραβευμένο φωτογράφο Τιμ Ουόλκερ για την έκδοση του 2018 και τώρα, ανέθεσε στον Σκωτσέζο φωτογράφο, Άλμπερτ Ουάτσον να βάλει την υπογραφή του στις σελίδες του ημερολογίου.

Η φωτογράφιση για το ημερολόγιο έγινε στο Μαϊάμι και στη Νέα Υόρκη.

Ο Άλμπερτ Ουάτσον φωτογραφίζει για το Vogue από τη δεκαετία του ’70, καθώς και για το Harper’s Bazaar και το Rolling Stone. Έχει δημιουργήσει 100 εξώφυλλα για το Vogue, διαφημιστικές εκστρατείες για τους οίκους Prada και Chanel και τις αφίσες των ταινιών «Kill Bill» και «Memoirs of a Geisha».

Το έργο του δεν περιορίζεται στη μόδα, αλλά φωτογράφισε επίσης υπέροχα τοπία και δημιούργησε ξεχωριστά πορτρέτα, όπως των Μάικλ Τζάκσον, Μικ Τζάγκερ και Πρινς.

Ορισμένες από τις πιο θρυλικές του εικόνες είναι τα πορτρέτα του Στιβ Τζομπς, του Άλφρεντ Χίτσκοκ και της 19χρονης Κέιτ Μος, που πόζαρε γυμνή με αφορμή τα γενέθλιά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ