today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Κοιμηθείτε, ο Πάνος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση

Της Μαρίας Ε.Δημητρίου

Ο Πάνος Καμμένος σε χτεσινή συνέντευξη του δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση για το θέμα με την πΓΔΜ ( επειδή θεωρεί ότι η συμφωνία δε θα περάσει από τους Σκοπιανούς οι οποίοι πιστεύει, ότι θα την απορρίψουν) και να εμποδίσει έτσι την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο αφού αυτός ήταν και ο πρωταρχικός του στόχος όταν συνεργαζόταν με το κόμμα του Σύριζα.

Ας αναλύσουμε τώρα την παράγραφο. Στην πρώτη πρόταση υπάρχει μια βεβαιότητα και μια σιγουριά , δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση, ( αυτό το έχουμε καταλάβει όλοι εδώ και καιρό…) αυτή η βεβαιότητα και σιγουριά πηγάζει από μια δική του πεποίθηση ότι οι Σκοπιανοί δε θα αποδεχτούν τη συμφωνία. Στην επόμενη φάση επεξηγεί το λόγο που δε θα ρίξει την κυβέρνηση ο οποίος λόγος είναι η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο και στο τέλος ακολουθεί μια επεξήγηση της επεξήγησης, δηλαδή ότι αυτός ήταν και ο λόγος που συνεργάστηκε με το Σύριζα.

Ειλικρινά σας λέω, δεν είχα καταλάβει τόσα χρόνια όταν δημιουργείτο το κόμμα των ΑΝΕΛ το 2012 ότι ο Πάνος Καμμένος το έκανε για να συνεργαστεί το 2015 με το Σύριζα για να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018… Ειλικρινά δεν το είχα καταλάβει και ζητώ συγγνώμη γι αυτό…

Εγώ είχα μείνει με την εντύπωση ότι δημιούργησε ένα καινούργιο κόμμα για να κερδίσει την εξουσία και να καταργήσει τα μνημόνια τότε το 2012 , έτσι τουλάχιστον διαβεβαίωνε τους υποψήφιους ψηφοφόρους του και εκείνοι όλο χαρά και περηφάνεια έπιναν νερό στο όνομα του γενναίου άντρα του πατριώτη που θα έκανε ότι δεν έκαναν οι άλλοι οι προδότες, οι γερμανοτσολιάδες…

Θυμάμαι τότε σε κάποιες συζητήσεις στο διαδίκτυο σε διάφορα σάιτ όταν προσπαθούσα να εξηγήσω σε παθιασμένους οπαδούς του ότι αυτό που τους υπόσχεται είναι ανέφικτο και το γράφει και ο ίδιος στο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος του αλλά εις μάτην. Εκείνοι ήταν ανένδοτοι,   ότι ο γενναίος Πάνος δεν έλεγε ψέματα και θα καταργούσε τα μνημόνια αμέσως , αφού τους το είχε δηλώσει.

Όταν με τα πολλά κάποιοι πείσθηκαν να διαβάσουν στη σελίδα 18 του οικονομικού προγράμματος του κόμματος που αναφερόταν στην καταγγελία Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσιων διαπίστωσαν με τρόμο ότι όντως αυτό που τους έλεγα ήταν σωστό γιατί εκεί ρητώς ανεφέρεται ότι αυτό θα γίνει, δηλαδή η καταγγελία των μνημονίων ΜΟΝΟ κάτω από υπό ορισμένες προϋποθέσεις για την ακρίβεια πέντε τον αριθμό ….και δια του λόγου το αληθές παραθέτω αυτούσιο το απόσπασμα:

Κάποιος έξ αυτών μάλιστα ο πιο ψαγμένος φαίνεται , θέλησε να επιβεβαιώσει το γεγονός και μας πληροφόρησε την επαύριο ότι έθεσε το ερώτημα αυτό στο κόμμα   και εκείνοι τον διαβεβαίωσαν ότι οι όροι που θέτουν για την κατάργηση των μνημονίων είναι …εφικτοί !!!

Αυτά, το 2012. Αφού λοιπόν ο Π. Καμμένος ήθελε να καταργήσει τα μνημόνια με προϋποθέσεις που ένας υγιής νους καταλαβαίνει ότι αυτές δε θα εκπληρώνονταν ποτέ ή τουλάχιστον στο εγγύς τότε μέλλον, γιατί αποχώρησε και δημιούργησε καινούργιο κόμμα ; Γιατί δε στήριξε τότε την έξοδο από τα μνημόνια παραμόνο παραμύθιαζε τους ψηφοφόρους του ότι θα καταργήσει τα μνημόνια έτσι στο γενικό και στο άσχετο; Εγώ πάντως κάτι θυμάμαι για την ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας στις 13 . 5 . 2012 για ένα ένα non paper που είχε δώσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια,   για ένα Υπουργείο εθνικής άμυνας …για να στηρίξει μια κυβέρνηση και για να μην οδηγηθεί η χώρα και πάλι σε εκλογές …κάτι που ναυάγησε τότε ….

Το όνειρο του κ Καμμένου λοιπόν, για το Υπουργείο Εθνικής άμυνας εκπληρώθηκε τρία χρόνια αργότερα …οι λόγοι που δημιούργησε το κόμμα του ξεχάστηκαν, αλλοιώθηκαν πείτε το όπως θέλετε ….Και σήμερα μάθαμε ότι ο λόγος που συνεργάστηκε με το Σύριζα ήταν για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια το 2018 …

Γι αυτό σας λέω κοιμηθείτε …ο Πάνος δε θα ρίξει την κυβέρνηση έχει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια ….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ