today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ο Χιου Γκραντ σε μια ερμηνεία ζωής στο A very English Scandal

Ο Χιου Γκραντ είναι γνωστός για τους ρόλους του ως αμήχανος και γοητευτικός Άγγλος σε ρομαντικές κωμωδίες, όπως στις ταινίες «Τέσσερις Γάμοι και μία Κηδεία», ή «Νότινγκ Χιλ».

Τώρα ο 57χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο. Είναι ο πολιτικός Τζέρεμι Θορπ στη μίνι τηλεοπτική σειρά «A Very English Scandal» σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς, μία συμπαραγωγή της Amazon και του BBC βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον Πρέστον.

Ως νεαρός φορέας ελπίδας, ο λαμπρός βουλευτής από το Ντέβον έγινε επικεφαλής του Φιλελεύθερου Κόμματος τη δεκαετία του 1960. Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα το 1974, ήταν πολύ κοντά στην άνοδο στην εξουσία, όμως η συμμαχία με τον αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος, Έντουαρντ Χιθ, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός το 1970 δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ο Θορπ έπρεπε να παραιτηθεί από αρχηγός κόμματος.

Ακολούθησαν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στις βρετανικές εφημερίδες που έκαναν αίσθηση. Ερωτικές επιστολές του Θορπ από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 φάνηκαν να επιβεβαιώνουν ότι ο ηγέτης των Φιλελεύθερων διατηρούσε σεξουαλική σχέση με τον νεαρό επίδοξο μοντέλο Νόρμαν Σκοτ. Η ομοφυλοφιλία στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν αξιόποινη πράξη μέχρι το 1967. Ακόμα χειρότερα ο Σκοτ κατηγόρησε τον πρώην προστάτη του, ότι υποκίνησε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ