today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Η.Π.Α. 14 ελληνικές εταιρείες στη διεθνή έκθεση κοσμήματος

Δεκατέσσερις ελληνικές εταιρείες κοσμήματος, με τη συνεργασία της ΠΟΒΑΚΩ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοποιών) και της πλατφόρμας σχεδιαστών A Jewel Made in Greece, υπό τη διοργάνωση του Enterprise Greece, συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση κοσμήματος και πολυτίμων λίθων JCK & Luxury στις ΗΠΑ.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας από την 1η έως τις 4 Ιουνίου, ενώ το τμήμα του high-end κοσμήματος «Luxury», που αποτελεί τμήμα της JCK, έχει ξεκινήσει από τις 30 Μαΐου, δηλαδή δύο ημέρες νωρίτερα, με επισκέπτες κατόπιν πρόσκλησης.

Έξι από τους Έλληνες σχεδιαστές παρουσιάζουν τις συλλογές τους στο τμήμα Luxury, με την επικοινωνιακή στήριξη των διοργανωτών, οι οποίοι έχουν αναρτήσει παντού σημάνσεις για τη συλλογική ελληνική παρουσία υπό τον τίτλο «Greek Jewels». Ακόμη, οκτώ εταιρείες συμμετέχουν στο κύριο τμήμα τής JCK, που φιλοξενεί κοσμήματα όλων των ειδών, με στόχο να προωθηθούν οι εξαγωγές τις ελληνικής κοσμηματικής τέχνης σε μία απαιτητική αγορά.

Οι συνολικά δεκατέσσερις εταιρείες που συμμετέχουν, εκπροσωπώντας το σύγχρονο, ενυπόγραφο κόσμημα, παρουσιάζουν συλλογές εμπνευσμένες από 6.000 χρόνια ιστορίας, σε μία αφήγηση που διατηρεί ζωντανό τον διάλογο με την ιστορία και τον πολιτισμό του. Και όλα αυτά, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε μία χρονική στιγμή όπου ο ελληνικός πολιτισμός -διαχρονικό κίνητρο έμπνευσης, δημιουργίας, παραγωγικότητας και εξέλιξης- αποτελεί το μέγιστο εφόδιο για την εξωστρέφεια και τη σύγχρονη αισθητική παρουσία της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Η έκθεση θεωρείται από τις σημαντικότερες του κόσμου, είναι η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ και διοργανώνεται από τον παγκόσμιο εκθεσιακό οργανισμό REED, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα και την Κύπρο από την εταιρεία επικοινωνίας ASAP Athens. Καλύπτει, δε, όλη τη βιομηχανία κοσμήματος από όλο το εύρος τιμών, πολύτιμους λίθους, εξοπλισμό για την παραγωγή, τελευταίες τεχνολογίες, συστήματα ασφαλείας, κ.λπ. Αναμένεται να την επισκεφθούν 30.000 προεγγεγραμμένοι επαγγελματίες εκπρόσωποι του λιανεμπορίου των ΗΠΑ (ανεξάρτητες αλυσίδες, μεγάλα πολυκαταστήματα, κοσμηματοπωλεία και γκαλερί-χώροι τέχνης), από τους οποίους το 23% προέρχεται εκτός ΗΠΑ. Στην έκθεση συμμετέχουν πάνω από 2.300 εκθέτες.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ