today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Μια  Σταχτοπούτα αλλιώς …

*Της Μαρίας Δημητρίου

Φέτος στο θέατρο θα παίξουμε τη Σταχτοπούτα , αυτήν την ταλαιπωρημένη νεαρά που η μητριά της τη σιχαίνεται, την κακομεταχειρίζεται  και τη βάζει να κάνει όλες τις σκληρές δουλειές . Στις πρόβες ήδη με βάζουν  να σφουγγαρίζω  το πάτωμα  με το πανί όπως κάνανε παλιά ,    έχω φάει ήδη κάμποσα χαστούκια και το τράβηγμα του μαλλιού πάει σύννεφο , αφού τους το είπα, στο τέλος τα παιδιά θα σηκωθούν και θα δείρουν τη μητριά δε το γλιτώνει το ξύλο  μετά από τόσο μπούλινγκ στην αθώα  κόρη .

Αυτά στο δικό μας μικρόκοσμο γιατί στη ζωή και σε αληθινούς χρόνους

μια άλλη πραγματική  ηθοποιός αυτή τη φορά ετοιμάζεται να γίνει στ’ αλήθεια  πριγκίπισσα . Μόνο που η ιστορία της δε μοιάζει ακριβώς με τη Σταχτοπούτα , θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η εκδοχή του αντεστραμμένου καθρέφτη .

Η Μέγκαν καταρχάς δεν είναι ορφανή , και δεν έχει μητριά  έχει και τους δύο γονείς της , μόνο που είναι χωρισμένοι και  είναι ο πατέρας αυτή τη φορά, που  έχει άλλα δύο παιδιά από προηγούμενους γάμους .Παιδιά με τα οποία η Μέγκαν εκ του αποτελεσμάτος και όπως φρόντισαν τα ίδια να μας πληροφορήσουν μάλλον  δεν έχει  και τόσο αγαστές σχέσεις ..

Και ενώ η μητέρα φαίνεται να είναι μια ήσυχη και διακριτική παρουσία ο πατέρας και τα δύο βλαστάρια του έκαναν τόσο θόρυβο και σαμπόταραν τον πολυαναμένομενο γάμο της Βασιλικής οικογένειας που στα αλήθεια δε θα ήθελα να είμαι ούτε το καπελάκι στο κεφάλι της γιαγιάς Ελιζαμπεθ .

Πρώτο κτύπημα , οι στημένες παπαρατσίστικες φωτογραφίες του πατέρα με απώτερο όφελος το χρήμα , γράφτηκε ακόμα και ποσό που φτάνει τα  100 .000 δολλάρια …Κτύπημα δεύτερον η ετεροθαλής αδελφή παραδέχτηκε ότι εκείνη είχε τη φαινή ιδέα για τις φωτογραφίες για να βελτιώσει το προφίλ του πατέρα και να βοηθήσει την βασιλική οικογένεια … Αυτοί δεν είναι οικογένεια συμμορία είναι ! Α και κάτι άλλο αν θέλετε σίγουρη αποτυχία σε  ότι κι αν σχεδιάζετε,  προτιμήστε αδελφή Μέγκαν σίγουρη  εγγύηση !!

Και τέλος το τρίτο κτύπημα και φαρμακερό η ανοικτή επιστολή που έστειλε ο ετεροθαλής αδελφός προς τον πρίγκιπα Χάρυ και τον προειδοποιούσε για τη λανθασμένη του επιλογή ….  “ Χάρυ αδελφέ η Μέγκαν δεν κάνει για σένα”, πάνω κάτω  τέτοια θα του έγραφε  γιατί και το γράμμα δε διάβασα και θέλω να είμαι ακριβής .

Χτύπημα τρίτον με υποσημείωση πάει συνέχεια με το προηγούμενο. Ο αδελφός στέλνει και δεύτερο γράμμα αυτή τη φορά στην Μέγκαν και απαιτούσε να λάβει πρόσκληση για το γάμο , “  Μέγκαν αδελφή είτε σου αρέσει είτε όχι εμείς είμαστε η οικογένεια σου και πρέπει να μας καλέσεις στο γάμο”,   ούτε αυτό το γράμμα το διάβασα γι αυτό όρκο δεν παίρνω  .

Μετά από όλο αυτό το οικογενειακό προφιλ , εγώ προσωπικά  προτιμώ τη δική μας Σταχτοπούτα πιο απλά μου φαίνονται τα πράγματα και πιο ξεκάθαροι οι ρόλοι . Κι ας τρώει και κανένα χαστουκάκι από τη μητριά στο τελική την ξεφορτώθηκε ενώ η αληθινή πριγκίπισσα θα τους κουβαλάει μια ζωή είτε με την παρουσία είτε με την απουσία τους …

Μέγκαν κορίτσι μου μην στενοχωριέσαι τους συγγενείς δεν τους διαλέγουμε τους βρίσκουμε και προπαντώς δε μας αντιπροσωπεύουν …Και ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις δικές του πράξεις .

Φόρεσε τα γοβάκια σου και μην αφήσεις κανέναν να σου βάλει τρικλοποδιά και πρόσεξε μην χάσεις το γοβάκι γιατί πολλές φορούν το ίδιο νούμερο πια ….

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ