today-is-a-good-day
17 C
Athens

“Στάζουν μέλι” Φέντερερ και Τζόκοβιτς

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι το κεντρικό πρόσωπο που ενώνει τα πρώτα δύο Laver Cup της ιστορίας, μια διοργάνωση που ξεκίνησε πέρυσι στην Πράγα, συνεχίστηκε φέτος στο Σικάγο και όλα δείχνουν ότι θα γίνει θεσμός. Και τις δύο χρονιές νικητής ήταν η Ευρώπη, και τις δύο χρονιές ο Ελβετός άσος ήταν παρών στο κάλεσμα του εκλέκτορα/προπονητή της ευρωπαϊκής ομάδας, Μπιόρν Μποργκ. Κι αν πέρυσι πανηγύρισε σαν τρελός τη νίκη αγκαλιά με τον Ράφαελ Ναδάλ, φέτος την πανηγύρισε με την ίδια χαρά, αγκαλιά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σε δηλώσεις του ο κορυφαίος -για πολλούς- τενίστας όλων των εποχών, που στο τέλος ήταν και ο καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη της ομάδας του, με την επικράτησή του επί του Τζον Άισνερ, ανέφερε: «Πέρασα πραγματικά υπέροχα μαζί με τον Νόβακ. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να υπήρξαν κάποιες έντονες στιγμές και μια μεταξύ μας αντιζηλία, αλλά πάντα είχαμε σεβασμό ο ένας για τον άλλο και μέσα και έξω από το γήπεδο. Ήταν πολύ ωραίο που νιώσαμε ο ένας την υποστήριξη του άλλου. Μιλήσαμε και είδα ότι μπορεί να είναι ο ηγέτης. Με ανανέωσε όλο αυτό. Ελπίζω να παίξουμε κι άλλες φορές και μαζί και ως αντίπαλοι».

Από την δική του μεριά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είπε: «Είναι κάτι μοναδικό να έχεις έναν θρύλο, όπως τον Μπιόρν Μποργκ στον πάγκο σου και έναν Ρότζερ Φέντερερ μαζί με όλα τα άλλα παιδιά, που να πανηγυρίζουν σε κάθε πόντο και να σε υποστηρίζουν. Πραγματικά νιώθω ευλογημένος για όλα αυτά που μου έχει προσφέρει αυτό το άθλημα. Εδώ είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Ρότζερ και να συζητήσουμε για διάφορα θέματα, όπως η οικογένεια, το ποδόσφαιρο, το τένις. Ελπίζω να δοθεί πάλι η ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ