today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Μία γιορτή για τους λάτρεις της κλασικής γραφής

Όπως κάθε Σεπτέμβριο, τα τελευταία πέντε χρόνια, έτσι και φέτος οι λάτρεις της κλασικής γραφής έδωσαν ραντεβού σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις της Γης την ίδια μέρα, την 21η Σεπτεμβρίου, και την ίδια ώρα, στις 6.30 μμ (τοπική ώρα), για να ανταλλάξουν απόψεις, να γνωριστούν και να μοιραστούν την κοινή τους αγάπη για τη γραφή με τον παλιό καλό τρόπο, χρησιμοποιώντας μία πένα.

Στην Ελλάδα το ραντεβού του Pelikan Hub δόθηκε στο κέντρο της Αθήνας με οικοδεσπότη τον «ειδικό» στην κλασική γραφή, Αθανάσιο Ευαγγελίδη, ο οποίος δέχτηκε τους λάτρεις της στο «Σπίτι της Πένας».

Έλληνες αλλά και ξένοι, λάτρεις της κλασικής γραφής ήταν εκεί για να δουν από κοντά νέα αλλά και κλασικά μοντέλα της Pelikan, αλλά και για να έρθουν σε «επαφή» με το «Μελάνι της Χρονιάς» που φέτος είναι το Olivine.

Περήφανος για τη συλλογή του με πένες ο κ. Ευαγγελίδης εκτός από το ότι έχει ένα κατάστημα με το αγαπημένο του αντικείμενο διαθέτει και μία μεγάλη συλλογή από πένες, καθώς όπως δηλώνει «αισθάνομαι τυχερός που έχω κάνει το επάγγελμά μου χόμπι».

Δεκάδες ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν και φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, στο κάλεσμα του Pelikan Hub και βρέθηκαν στο «Σπίτι της Πένας» για να δοκιμάσουν πένες, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις για την κλασική γραφή, ανάμεσά τους και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας που όπως δήλωσε είναι λάτρης της πένας, επισημαίνοντας ότι η πρώτη που απέκτησε ήταν δώρο του πατέρα του την οποία όμως έχασε στην επιστροφή του από την Αγγλία. Έχει όμως ακόμα την πρώτη πένα που αγόρασε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ