today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Ζάεφ: Ναι στο δημοψήφισμα- Θα κατακτήσουμε την ελληνική αγορά

Το «χαρτί» της άνθησης της σκοπιανής οικονομίας λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών ρίχνει τώρα στο «τραπέζι» ο Ζόραν Ζάεφ, έξι ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επισκέφθηκε τη Δευτέρα τη Μπίτολα (Μοναστήρι) και δήλωσε «πεπεισμένος ότι ως χώρα θα δρέψουμε τους καρπούς από τη συμφωνία με την Ελλάδα, καθώς (η συμφωνία) συνιστά δίκαιη λύση με θετική πολιτική επίπτωση».Στο πλαίσιο αυτό, προέτρεψε τους σκοπιανούς επιχειρηματίες «να κατακτήσουν την ελληνική αγορά» που όπως είπε, «είναι εξαιρετική».

«Το άρθρο 13 και το άρθρο 14 της συμφωνίας καθορίζουν σαφώς το πλαίσιο ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας μετά την εφαρμογή της συμφωνίας» είπε.

«Η διμερής συνεργασία με την Ελλάδα στο μέλλον θα γίνει πολύ πιο παραγωγική, με διπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών» τόνισε ο Ζάεφ.

Ο Ζάεφ σημείωσε ακόμη ότι μετά την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ, αλλά και στο ΝΑΤΟ –στο πρώτο εξάμηνο του 2019 όπως είπε– θα εμφανιστούν ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η ‘’Μακεδονική οικονομία’’ θα ωφεληθεί από αυτή την ευκαιρία (σ.σ την είσοδο στο ΝΑΤΟ) και θα κινητοποιήσει ξένους επενδυτές στη ‘’Μακεδονία’’» υποστήριξε.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ