today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στη συνεδρίαση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο

«Η πατρίδα μας έκανε το αποφασιστικό βήμα ώστε να πάρει ξανά τις τύχες της στα χέρια της χωρίς άλλους εξωτερικούς καταναγκασμούς και η Αριστερά δεν κρύφτηκε και δεν απέδρασε από τις ευθύνες που της εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός τον Σεπτέμβριο του 2015». Αυτό το συμπέρασμα ανακοινώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή (ΝΕ) Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, όπως επισημαίνουν τα μέλη της. «Σήμερα 3 χρόνια μετά, η Αριστερά αισθάνεται δικαιωμένη, χωρίς πανηγυρισμούς, γιατί όχι μόνο έβγαλε τη χώρα και το λαό μας από την οκταετή μνημονιακή επιτήρηση, αλλά και διότι αυτό συνέβη με στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας και με μεταρρυθμίσεις υπέρ του κόσμου της εργασίας και του κοινωνικού κράτους», αναφέρουν τα μέλη της ΝΕ Ρεθύμνου σε σχετική ανακοίνωση τους, τονίζοντας ότι ο αγώνας συνεχίζεται με αισιοδοξία και με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ, «…για να ενισχύσουμε το ρεύμα της κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε τρία χρόνια πριν, για μια νέα νίκη του λαού μας στις επερχόμενες εκλογικές μάχες».

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ασχολήθηκε με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και στους 5 δήμους του νομού Ρεθύμνου και στην Περιφέρεια Κρήτης και επιβεβαίωσε τη στρατηγική της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ «για νικηφόρους συνδυασμούς στην αυτοδιοίκηση και συμμαχίες με αυτοδιοικητικά κριτήρια». Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής: «Τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση είναι θετικά. Σταμάτησε το 60% των μνημονιακών περικοπών των πόρων της αυτοδιοίκησης της περιόδου 2010-2014, προχώρησε στη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι με την καθιέρωση της απλής αναλογικής και ενεργοποίησε τα πρωτόγνωρα χρηματοδοτικά προγράμματα όπως ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και με την αύξηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, κ.ά. που βελτιώνουν αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλλουν στη διακυβέρνηση των δήμων και της Περιφέρειας με ανθρώπους και προγράμματα με αριστερό πρόσημο, υπέρ της κοινωνίας και του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης».

 

Όπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή και με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού, όπως ο ίδιος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «θα υπάρξει συμβολή των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στα προγράμματα των αυτοδιοικητικών συνδυασμών σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή, ενώ τα αυτοδιοικητικά προγράμματα θα συνδιαμορφωθούν με τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες και βασίζονται στις επεξεργασίες που έχουν ήδη γίνει στα πλαίσια του πετυχημένου θεσμού του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου της Περιφέρειας που έγινε τον Σεπτέμβριο 2017 για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Κρήτης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ