today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Tim Cook: Γι αυτό είναι τόσο ακριβά τα νέα iPhone

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple αισθάνθηκε την “ανάγκη” να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο οι τιμές των νέων iPhone είναι τόσο ανεβασμένες φέτος και φτάνουν ακόμα και τα 1.449 δολάρια (1,789 ευρώ στην Ελληνική αγορά) για το πιο ακριβό μοντέλο. Μιλώντας στην αμερικανική εκπομπή Good Morning America, o Tim Cook υπερασπίστηκε τις τιμές των νέων iPhone λέγοντας πως “είναι το πιο προηγμένο iPhone που έχουμε κάνει ποτέ” και αντικαθιστά κάθε άλλο gadget ή συσκευή που χρειάζονται οι καταναλωτές.

“Το iPhone αντικατέστησε την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή, δεν χρειάζεστε πλέον ξεχωριστή βιντεοκάμερα, αντικατέστησε το music player που χρειάζεστε και αντικατέστησε όλες αυτές και πολλές ακόμα διαφορετικές συσκευές. Έτσι είναι αναμφίβολο πως το προϊόν είναι πραγματικά σημαντικό και διαπιστώσαμε πως οι καταναλωτές θέλουν το πιο καινοτόμο προϊόν. Ένα τέτοιο προϊόν δεν είναι φτηνό για να φτιαχτεί”.

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως τα νέα iPhone είναι σε κάποιες περιπτώσεις πιο ακριβά από ένα υπολογιστή της ίδιας εταιρείας, ο Tim Cook είπε πως για τους καταναλωτές δεν φαίνεται και πολύ η διαφορά στην τιμή αφού “οι περισσότεροι θα το αποκτήσουν μέσω παρόχου και θα πληρώσουν με δόσεις. Έτσι αν ακόμα και το τηλέφωνο που κοστίζει 1.000 δολάρια μέσω των προγραμμάτων των παρόχων μπορούν να πληρώσουν με δόσεις που θα μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 30 δολάρια το μήνα, 1 δολάριο δηλαδή την ημέρα”.

 

Πηγή: emea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ