today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Φωτογραφική τροπολογία του Ν. Παππά για το βόλεμα «ημετέρων» στις καλοπληρωμένες θέσεις των Γραφείων Τύπου στο εξωτερικό

Με φωτογραφική τροπολογία- καμικάζι, οι Ν. Παππάς και Λ. Κρέτσος επιδιώκουν να τακτοποιήσουν το τελευταίο βόλεμα των δικών τους παιδιών πριν τις εκλογές. Καταστρατηγώντας το Νόμο 4339/2015, που οι ίδιοι ψήφισαν γιατί προφανώς δεν απέδιδε τα επιθυμητά αποτελέσματα, θέλουν να καπαρώσουν για τους ανθρώπους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τις θέσεις των Γραφείων Τύπου που θα προκηρυχθούν.

Μειώνοντας στο ελάχιστο δυνατό τη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων, μεταπτυχιακών, διδακτορικών και ξένων γλωσσών, που ειδικά οι τελευταίες  είναι απαραίτητες για την υπηρεσία σε ευαίσθητες θέσεις στο εξωτερικό  (γιατί τα δικά τους παιδιά δεν έχουν και πολλά) και αυξάνοντας στο μέγιστο δυνατό τη μοριοδότηση της συνέντευξης  αλλά και του προσωπικού φακέλου (;) και έχοντας διασφαλίσει ότι στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα μετέχουν οι πρόθυμοι και υπάκουοι επιθυμούν να φορτώσουν την επόμενη κυβέρνηση με παιδιά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα κομβικά γραφεία Βρυξελλών. Ουάσιγκτον, Τιράνων, Σκοπίων, Λουξεμβούργου αλλά και σε όσα ανοίγουν πάλι (αφού τα έκλεισαν οι ίδιοι το 2015) για να προσελκύουν τάχατες οπτικοακουστικές παραγωγές.  Πρώτη υποψήφια προς βόλεμα η νυν προϊσταμένη στο Παρίσι, η οποία αφού συνυπέγραψε στο κλείσιμο 10 Γραφείων Τύπου το 2015 και στην επιστροφή άρον – άρον 40 συναδέλφων της στην Κεντρική Υπηρεσία ανταμείφθηκε με την επίζηλη και χλιδάτη θέση στο Παρίσι , όπου μαζί με τον σύζυγό της που έχει υπηρετήσει επί 40 συναπτά έτη στο εξωτερικό και έχει ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς με γνωστό κίτρινο συγκρότημα τύπου, λύνουν και δένουν τα τελευταία τρία χρόνια, εμπλουτίζοντας ενδιαμέσως τη διαμονή τους με καλοπληρωμένα ταξίδια στις Κάννες, όπου συνοδεύουν τον κ. Κρέτσο στα περίπτερα των εκθέσεων.

Στόχος της κυρίας οι Βρυξέλλες ή η Ουάσιγκτον όπου θα συνεχίσει τη λαμπρή της πορεία με shopping therapy και spa. Δεύτερος μεγάλος υποψήφιος προς βόλεμα ο νυν Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του ΥΨΗΠΤΕ, γνωστός και μη εξαιρετέος στους δημοσιογραφικούς κύκλους για τις οβιδιακές μεταπηδήσεις του από κόμμα σε κόμμα και από κυβέρνηση σε κυβέρνηση. Έχοντας διακριθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την οσφυοκαμψία και το χαφιεδισμό των συναδέλφων του και αφού τα περασμένα τρία χρόνια αναγκάστηκε να αποσύρει τις αιτήσεις του για το εξωτερικό αφού δεν είχε τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, γλώσσες κ.λ.π.), ανακάλυψε στη συνέντευξη και στο «φάκελο» τη μοναδική διέξοδο για το υπηρεσιακό του βόλεμα. Άλλος υποψήφιος θα είναι ο νυν προϊστάμενος του Γραφείου στ α Σκόπια και εκλεκτός του κ. Κοτζιά, αφού εξάλλου όπως και αυτός σπούδασε σε ανατολική χώρα με υποτροφία του ΚΚΕ. Ανάμεσα στους άλλους εκλεκτούς περιλαμβάνεται υπάλληλος  που ανήκει στον στενό κύκλο του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στ. Ράλλη (και διακρίθηκε επί τετραετία για τις υπηρεσίες που του προσέφερε) και επίσης δεν είχε την απαιτούμενη μοριοδότηση αλλά και υπάλληλος – δεξί χέρι του Προέδρου του ΕΚΟΜΕ κ. Κουάνη, που διακρίνεται για την ικανότητά της να τραβά καλές φωτογραφίες στο περίπτερο που έστησε το ΥΨΗΠΤΕ στη ΔΕΘ. Και έπεται συνέχεια… Στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί από τους υποψηφίους να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα (κάτι που ελέγχεται για τη νομιμότητά του) αλλά και θα εξεταστεί ο υπηρεσιακός τους φάκελος , έτσι απλά και αόριστα και χωρίς κανένα κριτήριο καθορισμένο εκ των προτέρων. Εύκολα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία διαδικασία – παρωδία που μόνο στόχο έχει την εξασφάλιση για τους εκλεκτούς της κυβέρνησης μιας ακόμα καλοπληρωμένης τετραετίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ