today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Λίντα: η “pasta ninja”

Η Λίντα Μίλερ Νίκολσον (Linda Miller Nicholson) από το Σιάτλ είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη υπερδύναμη στα ζυμαρικά. Από το τίποτα, δημιουργεί ζυμαρικά τα οποία είναι χάρμα οφθαλμών. Χρώματα, χρώματα παντού (που διατηρούνται στο μαγείρεμα). Βλέποντας τη δουλειά της, δικαιολογημένα μιλάς για pasta art.

Τα «έργα» της έχουν παρουσιαστεί στο «Saveur», το «Good Housekeeping», το «Buzzfeed», το «Elle», το BBC, το «Business Insider» και αλλού. Σχετικά προσφάτως, έκανε pasta art για την Κέιτι Πέρι, τον Μάριο Μπατέλι και άλλους. Έχουν γυριστεί πολλά ντοκιμαντέρ για αυτήν, συχνά εμφανίζεται στην τηλεόραση, αλλά είναι και οικοδεσπότης σε online show στο The Food Network. Στις 16 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το βιβλίο της «Pasta Pretty, Please: A Vibrant Approach to Handmade Noodles».

Εξομολογήθηκε ότι έκανε συνηθισμένα ζυμαρικά από τότε που ήταν τεσσάρων χρονών. «Πάντα ήταν το μεγάλο μου πάθος» είπε. «Μετά, πήγα στην Ιταλία και έζησα εκεί πολλά χρόνια, στα μέσα της τρίτης δεκαετίας της ζωής μου. Πριν, είχα κολλήσει στα πιο παραδοσιακά ζυμαρικά, όπως φετουτσίνι ή παπαρντέλε. Όταν έζησα στην Ιταλία, κατά έναν τρόπο άνοιξαν τα μάτια μου σ’ αυτό το τεράστιο εύρος ζυμαρικών που έχουν εκεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ