today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ο Τσακαλώτος καθησυχάζει τους δανειστές: «Μην ανησυχείτε με τις εξαγγελίες Τσίπρα»

Να καθησυχάσει τους εκπροσώπους των θεσμών για τις εξαγγελίες Τσίπρα, επιχείρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο αποψινό Eurogroup.

Η Ελλάδα δεν απασχόλησε το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, ωστόσο στο περιθώριο της συνεδρίασης εκπρόσωποι των θεσμών προσέγγισαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να ενημερωθούν αναφορικά με τις επικείμενες παροχές του Ελληνα πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Μην ανησυχείτε δεν θα είναι τίποτε ανησυχητικό» φέρεται να απάντησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής Ελένης Βαρβιτσιώτη.

Επιπλέον, Ελληνας αξιωματούχος διαβεβαίωνε πως ο στόχος του 3,5% πλεονάσματος δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του ΣΚΑΪ, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολίαζαν αρνητικά την προοπτική της αναδίπλωσης της κυβέρνησης στο θέμα των περικοπών των συντάξεων. «Αυτά που έχουν συμφωνηθεί, έχουν συμφωνηθεί. Είναι θέμα εμπιστοσύνης να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Εφόσον έχετε αποφασίσει ένα πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, αυτό το πακέτο μέτρων δεν μπορεί να αλλάξει» έλεγαν.

Από την πλευρά του, Ελληνας αξιωματούχος επιχειρηματολογούσε ότι ήταν διαφορετική η δημοσιονομική κατάσταση το 2017, οπότε και συμφωνήθηκε η περικοπή συντάξεων, από ό,τι είναι σήμερα. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωνε πως η ελληνική κυβέρνηση «δεν θα κάνει κάτι μονομερώς, χωρίς τη συμφωνία των θεσμών».

Το θέμα τις περικοπής των συντάξεων θα τεθεί επισήμως τη Δευτέρα από την ελληνική πλευρά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ