today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Παραμύθι χωρίς όνομα

Γράφει ο Νίκος Σίμος

Τα όσα συνέβησαν στην Ανατολική Αττική με ακέραιη ευθύνη των κυβερνώντων ήταν φυσικό να ακυρώσουν τις παράτες για την υποτιθέμενη  έξοδο από τα Μνημόνια την Δευτέρα. Η κυβέρνηση κατά την γνωστή της τακτική αποκρύπτει την πραγματικότητα από την ελληνική κοινωνία, η οποία πάντως με την εμεπιάι τρισήμισυ ετών αριστερής διακυβέρνησης έχει βιώσει τι αντιμετώπισε και γνωρίζει καλά και τι της ξημερώνει.

του Νίκου Σίμου

Πέραν της επαναλαμβανόμενης από κάθε εκπρόσωπο των Θεσμών προειδοποίησης για αυστηρή εποπτεία, που σημαίνει λήψη πρόσθετων μέτρων αν αποκλίνουμε από τα συμφωνηθέντα, ας δούμε μία σημαντική παράμετρο αυτών που έχει συνυπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τα πρωτοφανή πλεονάσματα που πρέπει να διατηρούμε μέχρι το 2060. Τα οποία  ούτε πετρελαιοπαραγωγοί χώρες δεν μπορούν να τα πιάνουν σε τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια, όπως ευστόχως είπε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Θα συμβεί λοιπόν το εξής:

Θα εφησυχάσουμε εμείς ως λαός μέχρι το 2032, που είναι η περίοδος χάριτος του τμήματος του δανείου του EFSF που εξασφάλισε η κυβέρνηση με την μεταμνημονιακή συμφωνία. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας θα γελούν διότι οι επόμενοι είναι αυτοί που θα χειριστούν τα δύσκολα. Επιπλέον από το 2033 μέχρι το 2060 κάποιες γενιές θα έχουν πεθάνει με την ψευδαίσθηση ότι θα έχουν γλυτώσει. Μόνο υπό μία προϋπόθεση. Ότι στην…μετενσάρκωσή τους θα έχουν  γεννηθεί π.χ. ως Τζαίημς Πάττερσον σε κάποια Σουηδία ή στην Αμερική και όχι ως Απόστολος Τάδε πάλι στην Ελλάδα!. Διότι τότε καήκανε εκ γενετής! Ούτε τους …νεκρούς δεν αφήνει σε ησυχία ο πρωθυπουργός μας!!

Τούτων  ούτως εχόντων έχει ιδιαίτερη επικαιρότητα το διαχρονικά επίκαιρο, για χώρες σαν την Ελλάδα, βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα». Διότι και στο παραμύθι, ο βασιλιάς της χώρας οπως και εδώ ο κυβερνήτης της, ήταν ο Αστόχαστος. Που είχε οδηγήσει την χώρα του στην κατάρρευση και στην πλήρη χρεοκοπία, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Οικονομική βοήθεια έπαιρνε η χώρα εκείνη από τα άλλα βασίλεια μέχρι που κάποια μέρα αντί οικονομικής βοήθειας εστάλη μία γαϊδουροκεφαλή! Θυμίζει κάτι; Και κάποτε εξεγέρθηκε –στο Παραμύθι, βεβαίως-  ο λαός και έδιωξε αυτούς που είχαν εισβάλει για να τον κατακτήσουν.

Αυτή είναι η διδακτική ιστορία… Εκτός και αν απαγορευθεί η κυκλοφορία του μαζί με τα «Μυστικά του Βάλτου» λόγω της ιδίας συγγραφέως που ξεσηκώνει σε αλυτρωτισμό. Διότι το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών  προβλέπει επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα αναθεωρήσει σχολικά βιβλία και βοηθητικό υλικό εφ’ όσον έχουν αλυτρωτικές αναφορές. Πάει ο Παύλος Μελάς… Και μαζί και ο Αστόχαστος της ενορατικής Δέλτα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ