today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Πανηγύρισες το χρυσό ρε φασίστα;

Τολμάς και πανηγυρίζεις για μια εθνική επιτυχία; Τολμάς να δίνεις συγχαρητήρια σε μια αθλήτρια που σήκωσε ακόμα ψηλότερα της ελληνική σημαία; Τολμάς να μην εξετάζεις ή να μην σε νοιάζει το πολιτικό της φρόνημα και να στέκεσαι μόνο στο ότι είναι αθλήτρια; Είσαι φασίστας.
Τολμάς να βάζεις την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι σου στις εθνικές επετείους; Τολμάς να κάνεις τον σταυρό σου; Τολμάς να δηλώνεις περήφανος που υπηρέτησες στον στρατό; Τολμάς να μιλάς για σύνορα στη θάλασσα και στην στεριά; Είσαι φασίστας.
Τολμάς να θυμώνεις όταν τα «δικά τους παιδιά» καίνε την ελληνική σημαία; Τολμάς να αποκαλείς δολοφόνο τον Κουφοντίνα; Τολμάς να εξοργίζεσαι επειδή του έδωσαν άδειες και τον μετέφεραν σε αγροτικές φυλακές; Είσαι φασίστας.
Τολμάς να μην αναγνωρίζεις το δικαίωμα στους γείτονές μας να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες»; Τολμάς να συμμετέχεις σε συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας; Τολμάς να τους αποδοκιμάζεις; Είσαι φασίστας.
Για να γίνεις δημοκράτης πρέπει να βάλεις στο γραφείο σου πορτραίτο του Βελουχιώτη. Να αναγνωρίσεις ότι το Αιγαίο δεν έχει σύνορα και ανήκει στα ψάρια του. Να αποκαλείς τους αστυνομικούς «μπάτσους», αλλά να έχεις καμιά δεκαριά να σε φυλάνε.
Για να γίνεις δημοκράτης, πρέπει να δικαιολογείς και να υπερασπίζεσαι στα δικαστήρια τα «οργισμένα νιάτα» που καίνε τη σημαία και καταστρέφουν περιουσίες. Να δικαιολογείς τους «Ρουβίκωνες». Να πας να υποδεχθείς τον Κουφοντίνα κατά την έξοδό του από την φυλακή. Να ζητάς την αποφυλάκιση του Ξηρού.
Για να γίνεις δημοκράτης πρέπει να έχεις προπηλακίσει πολιτικούς, παρέα με νεοναζί. Να έχεις παρακινήσει σε λυντσάρισμα των πολιτικών σου αντιπάλων. Να έχεις δώσει ραντεβού σε «γουναράδικα». Να έχεις αποκαλέσει όποιον διαφωνεί μαζί σου «φασίστα». Αλλιώς είσαι φασίστας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ