today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Α.Γεωργιάδης: Έκαναν επικοινωνία πάνω στα πτώματα

«Καθήκον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι να βρει λύση στο πρόβλημα των φόρων και θα τη βρει, οι φόροι με Μητσοτάκη θα πέσουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» σχετικά με την οικονομική πολιτική που προτείνει η ΝΔ για τη μεταμνημονιακή περίοδο.

«Το θέμα της μείωσης των φόρων δεν αποτελεί θέμα υπόσχεσης για τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί εθνική αναγκαιότητα, γιατί εάν δεν βρούμε τρόπο να μειώσουμε τους φόρους, η Ελλάδα θα καταστραφεί», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι η φορολογική πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση «δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο για να προχωρήσει η ελληνική οικονομία».

Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής παρατήρησε: «Ως προς την “ημερομηνία-ορόσημο” της 21ης Αυγούστου, με τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας να έχουν ξεπεράσει πάλι το 4%, είναι σχήμα οξύμωρο και αντιφατικό να μιλάμε για επιτυχημένη έξοδο στις αγορές. Το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας, όπως διαμορφώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, είναι περίπου το επιτόκιο δανεισμού που είχαμε όταν μπήκαμε στο μνημόνιο, άρα κάθε άλλο παρά έξοδο στις αγορές μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ελλάδα. Αν η Ελλάδα έβγαινε να δανειστεί στ’ αλήθεια λεφτά με επιτόκιο 4%, θα ξαναχρεοκοπούσε πάρα πολύ γρήγορα».

«Μνημόνιο», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «έχουμε τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022, εφόσον με τους νόμους του κ. Τσίπρα και του κ.Καμμένου έχουμε απόλυτη δέσμευση ελέγχου των προϋπολογισμών μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ερωτηθείς σχετικά με τις προτάσεις για την οικονομία, που προτίθεται να διατυπώσει ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν πάει ούτε με μεγάλο καλάθι, ούτε με γεμάτο καλάθι, ούτε με μικρό. Αυτό το οποίο κάνει πάντα είναι να μιλάει σοβαρά και να λέει πράγματα που μπορούν να γίνουν και να εξηγεί γιατί άλλα αιτήματα της κοινωνίας δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη είναι να χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και όχι να συνεχίσει την πεπατημένη με τα ωραία λόγια που δεν οδηγούν πουθενά. Θα έλθει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα πει αυτά που μπορεί στ’ αλήθεια να κάνει».

Σχετικά με τους λόγους που η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού για την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε: «Ο πρωθυπουργός δεν έχει επιχειρησιακές ευθύνες, αλλά έχει ως προς την επιλογή των προσώπων. Όμως, ο κυριότερος λόγος που ο πρωθυπουργός είναι πολύ εκτεθειμένος στην κοινή γνώμη είναι αυτό το θεατρικό σόου της Δευτέρας, όταν γύρισε από τη Βοσνία έχοντας πλήρη γνώση ότι υπήρχαν νεκροί και υποκρινόταν ενώπιον της κάμερας ότι δεν ήξερε τίποτα και ότι όλα πηγαίνουν καλά. Αυτό, ότι πάνω στα πτώματα κάνανε επικοινωνία, αυτό προσωπικά με ξεπερνά, δείχνει το αληθινό πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και δείχνει έναν άνθρωπο χωρίς ανθρωπιά. Δεν θέλω να έχω πρωθυπουργό έναν άνθρωπο χωρίς ανθρωπιά. Δες είναι μόνος του, είναι κι οι υπουργοί, που συνήργησαν σε αυτό το θέατρο και όλοι ήξεραν τι είχε συμβεί […] είπαν ψέματα στον ελληνικό λαό κι είναι μία ανυπέρβλητη εικόνα που θα τους ακολουθεί για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Επίσης κατηγορούμε τον κ. Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του για το σόου της Πέμπτης σε εκείνη την ανεκδιήγητη συνέντευξη Τύπου -από όσους συμμετείχαν σε αυτήν όλοι έχουν φύγει πλην του κ. Τζανακόπουλου- όπου περίπου μας είπαν ότι όλα έχουν γίνει τέλεια και ότι αν γύρναγαν τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζαν τίποτε».

Σχολιάζοντας το σχέδιο για τη συγκρότηση της νέας Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Είπε χθες ο κ.Τσίπρας ότι αλλάζει όλο τον φορέα διαχείρισης των κρίσεων και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα στελεχωθεί η νέα κεντρική υπηρεσία με ένα πρόσωπο που θα έχει την κοινή αποδοχή της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής. Αυτό το είπε αφού διόρισε ως γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ένα σκληρό κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει διοριστεί στο παρελθόν σε δύο διαφορετικές θέσεις γενικού γραμματέα […] την ώρα που ζητάει την υποστήριξη της αντιπολίτευσης, έχει προηγουμένως φροντίσει να διορίσει στη θέση έναν σκληρό κομματικό δικό του άνθρωπο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ