today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Απαγορεύτηκε στην Κίνα η νέα ταινία του Winnie the Pooh

Η Κίνα δεν επιτρέπει την προβολή της ταινίας “ Christopher Robin” της Walt Disney, στην οποία πρωταγωνιστή το διάσημο αρκουδάκι Winnie the Pooh, δήλωσε χθες Τρίτη μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους οι κινεζικές αρχές απαγόρευσαν την προβολή στη χώρα της ταινίας, ενώ δεν δίνουν εξηγήσεις στα στούντιο του Χόλιγουντ όταν απορρίπτουν τις ταινίες τους.

Ωστόσο η απόφαση αυτή τροφοδότησε εκ νέου μια συζήτηση στο Διαδίκτυο, καθώς οι λογοκριτές της Κίνας έχουν βάλει στο στόχαστρό τους και στο παρελθόν τον Γούινι εξαιτίας της φερόμενης ομοιότητάς του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού αρνήθηκε να σχολιάσει τη απόφαση και παρέπεμψε για απαντήσεις στην Κρατική Υπηρεσία Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης, η οποία ακόμη δεν έχει σχολιάσει την είδηση.

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά παγκοσμίως, περιορίζει τον αριθμό των ξένων ταινιών που προβάλλονται στη χώρα σε 34 τον χρόνο. Συνήθως οι αρχές προτιμούν ταινίες δράσης, όπως το “ Avengers” και το “ Black Panther”, δύο ταινίες της Disney που έχουν προβληθεί στη χώρα φέτος.

Χρήστες του Διαδικτύου έχουν συγκρίνει στο παρελθόν την εμφάνιση του Γουίνι με αυτή του προέδρου Σι, ενώ κάποιοι χρησιμοποιούν το αρκουδάκι ως σύμβολο της αντίστασης.

Δημοφιλή memes συγκρίνουν φωτογραφίες του Σι και του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να περπατούν δίπλα δίπλα με σκηνές από την ταινία κινουμένων σχεδίων που δείχνουν τον Γουίνι να περπατά δίπλα στον πολύ ψηλότερο φίλο του Τάιγκερ, μια τίγρη.

«Μπορώ ακόμη να λέω: Winnie the Poo;», διερωτήθηκαν πολλοί χρήστες στο Weibo, ένα κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης χθες Τρίτη, δοκιμάζοντας τους λογοκριτές προσθέτοντας εικόνες του Σι και του Γουίνι. Ο ιστότοπος είχε σβήσει τις εικόνες αυτές από χθες, σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ