today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

ΣΕΠΕ: Πρόστιμα 2,2 εκατ. ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις

Σε συνολικά 2.319 ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό προχώρησαν τον Μάιο και τον Ιούνιο Επιθεωρητές και Ειδικοί Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Στο πλαίσιο των ελέγχων σε τουριστικούς προορισμούς και νησιά, επιβλήθηκαν 525 πρόστιμα συνολικού ύψους 2.282.312,61 ευρώ, ενώ σε άλλες 86 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το επιχειρησιακό σχέδιο του Σ.ΕΠ.Ε. θα συνεχιστεί σε όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου για την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες στόχευσης που δίνουν τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Εργασίας.
Επιπλέον, με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου και ως τις 15 Σεπτέμβριου βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του ΣΕΠΕ, των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, ακολουθώντας τη μεθοδολογία και τις καλές πρακτικές του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε πέρυσι στην Αττική.
Παράλληλα, την Κυριακή 15.7.2018, ημέρα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του Σ.ΕΠ.Ε. διενήργησαν πανελλαδικά 510 ελέγχους, επιβάλλοντας 47 πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 139.848,93 ευρώ.
 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ