today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Ε ναι κ. Φωτίου. “Είστε” απατεώνες. Πολιτικοί απατεώνες

Η Θεανώ Φωτίου, προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης, είχε πει κάποτε στον αέρα της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Μέγκα», του σταθμού που τόσο λυσσαλέα πολέμησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μαζί με την Χρυσή Αυγή και τελικά κατάφεραν να τον κλείσουν, την φοβερή ατάκα: «δηλαδή, με συγχωρείτε, απατεώνες είμαστε;»
Το ερώτημα απαντήθηκε πολλάκις, σχεδόν από την επομένη των εκλογών του 2015 και η απάντησή του τείνει προς το “Ναι!”. Μάλιστα ένας πικραμένος και απογοητευμένος ψηφοφόρος που τους πίστεψε είπε: “Είναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες που κατάφεραν να εκλεγούν στην κυβέρνηση αυτού του ταλαίπωρου τόπου”.
Βέβαια έχουν δώσει δικαιώματα. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρει κανείς τα εκατοντάδες ψέματα, από τα «σκισίματα» των μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ, τις «αυξήσεις» σε συντάξεις, μισθούς και αφορολόγητο, μέχρι τον ΦΠΑ στα νησιά και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, «παράσημα» όλα, γερά καρφιτσωμένα στο στήθος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για να τεκμηριώσει την θετική απάντηση στο ερώτημα της κ. Φωτίου.
Όμως η απαράδεκτη παράσταση το βράδυ της Δευτέρας, που ενώ ήξεραν ήδη για νεκρούς από την πυρκαγιά, υποκρίνονταν ατάραχοι ότι ενημερώνονται για ένα «μέτωπο σε ύφεση», το οποίο τελικά κόστισε τις ζωές περισσοτέρων από 80 συμπολιτών μας, έδειξε ότι σχεδόν δεν έχουν δισταγμούς.
Το προχώρησαν μάλιστα, δίνοντας μια εξοργιστική συνέντευξη τύπου, στην οποία διαπίστωσαν ότι είναι… ικανότατοι και πως οι χειρισμοί τους ήταν απολύτως αλάνθαστοι και πως για τους νεκρούς έφταιξε ο αέρας, τα αυθαίρετα κτίσματα, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ο χρόνος… Οποιοσδήποτε άλλος εκτός από αυτούς.
Το μόνο βέβαιο είναι πως, μετά από όλα όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η απάντηση στο ερώτημα της κ. Φωτίου, «δηλαδή, με συγχωρείτε, απατεώνες είμαστε;» είναι «Ναι!» πάντα πολιτικά μιλώντας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ