today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

“Συγγνώμη” από πολιτικά παχύδερμα..;

Και εκεί που λες ότι ο κατήφορος ενός ανθρώπου, του οποιουδήποτε, ακόμα και εκείνου που έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια εξευτελισμού, αναισθησίας και απαξίωσης, βρίσκει τέλος ή έστω φρενάρει έστω για λίγο μπροστά στον ανθρώπινο πόνο που προκαλεί ο θάνατος και η καταστροφή, έρχεται ο Πάνος Καμμένος να σου θυμίσει ότι η ηθική κατρακύλα δεν γνωρίζει φραγμούς και όρια.
Πήγε ο «παραιτούμαι αλλά μνημόνια δεν υπογράφω» , ο «δεν θα γίνω η πολιτική πόρνη ούτε του Σαμαρά ούτε του Τσίπρα», ο «θα παραιτηθώ αν αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά», ο «θα παραιτηθώ» γενικώς, που κατάντησε να τα καταπίνει όλα, ένα – ένα, στο Μάτι που επλήγη περισσότερο από τις φονικές πυρκαγιές.
Σε έναν δρόμο συναντήθηκε με κάποιους από τους χαροκαμένους και κατεστραμμένους κατοίκους και μετά από λίγη ώρα συζήτησης και αφού άκουσε, όσο άντεξε, τα παράπονά τους, τα οποία διατυπώθηκαν απολύτως κόσμια, πήρε το γνωστό του κουτσαβάκικο ύφος και ούτε λίγο ούτε πολύ, τους κατηγόρησε ότι αυτοί ευθύνονται για τους θανάτους και τις καταστροφές!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ένας δημοσιογράφος του BBC του είπε για καταγγελίες που είχε, ότι η πυροσβεστική δύο ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς δήλωνε άγνοια στα τηλεφωνήματα πολιτών και τον ρώτησε αν ανταποκρίθηκε άμεσα ο κρατικός μηχανισμός, ο υπουργός Άμυνας, αφού πέταξε την ευθύνη από πάνω του, εννοείται, επισημαίνοντας ότι είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργού και όχι δική του και πως εκείνος λειτουργεί με βάση τις οδηγίες του ΝΑΤΟ και κάτι τέτοια, απάντησε τελικά ότι για την τραγωδία φταίνε οι κάτοικοι και η άναρχη δόμηση.
Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί αλλά επιστρατεύοντας για μία ακόμη φορά λίγο από τον πλέριο πολιτικό του παχυδερμισμό είπε, τραβώντας τους το αυτί: «Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρούν τους νόμους και τους κανόνες». Και υπάρχουν ακόμα κάποιοι που απορούν στ΄αλήθεια, γιατί δεν έχει ακουστεί καμία συγγνώμη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ