today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Πάρε κόσμε! Και φοροελαφρύνσεις έχω λέμε!

Τρεις ώρες, μόλις, χρειάστηκαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, για να «αποτυπώσουν τα θετικά στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία», όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές. Τρεις ώρες! Κι έχεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, να λένε, ότι δεν μπορούν καν να τα διακρίνουν…
Και όχι μόνο κατάφεραν να τα αποτυπώσουν αλλά μελέτησαν και «τον χώρο που ανοίγεται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup με στόχο τις παρεμβάσεις υπέρ κοινωνικών ομάδων», μεταξύ αυτών και «φοροελαφρύνσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου», τις οποίες θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.
Εδώ, για να προλάβουν χαζές και κακοπροαίρετες ερωτήσεις του τύπου «που θα τα βρείτε», οι κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν πως «οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατομμυρίων που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο». Έτσι βουλώνουν τα στόματα! Με αποδείξεις!
Και επειδή είναι σίγουρο πως οι πολιτικοί τους αντίπαλοι αλλά και οι ψηφοφόροι, θα αρχίσουν να θυμούνται κάτι προγράμματα Θεσσαλονίκης και κάτι συντάξεις που δεν θα κόβονταν, ένα αφορολόγητο που δεν θα μειωνόταν, έναν κατώτατο που θα επέστρεφε στα 750 ευρώ, έναν ΦΠΑ που θα μειωνόταν και άλλα πολλά τέτοια, που τελικά… χάθηκαν στην σκόνη, οι κομματικές πηγές, διέλυσαν κάθε αμφιβολία επισημαίνοντας ότι «ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα». Τέλος!
Μετά από αυτό, υπάρχει κανείς που θα τολμήσει και να σκεφτεί ακόμα, να αμφισβητήσει ότι δεν θα υλοποιηθεί ό,τι εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ; Άλλωστε, πότε έδωσε τέτοιο δικαίωμα..;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ