today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Η ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στην παραχάραξη της Ιστορίας

Άκουσα χθες τον Πρωθυπουργό της (Ελλάδας) μπροστά από το τζάκι του Μαξίμου να δηλώνει ότι οι «σύγχρονοι Μακεδόνες» δεν έχουν σχέση με τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό.

Αυτό το «επιχείρημα» χρησιμοποίησε, προκειμένου να τεκμηριώσει το πόσο επιτυχημένη συμφωνία έφερε με τους Σκοπιανούς.

Δεν θα μπω στην ουσία της συμφωνίας. Έχω εκφράσει τις απόψεις μου, πιστεύω ότι πράγματι είναι μια πολύ κακή συμφωνία όπου δίνουμε τα πάντα, χωρίς να παίρνουμε απολύτως τίποτα!

Θα ασχοληθώ με το επιχείρημα του πρωθυπουργού το οποίο μάλιστα θα αποτελεί και αναπόσπαστο διευκρινιστικό αστερίσκο της συμφωνίας του, ότι δηλαδή: «Οι σύγχρονοι Μακεδόνες δεν έχουν σχεση με τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό»

Προφανώς, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν κατάλαβε ότι ακριβώς αυτή η φράση για την οποία καυχιέται, κρύβει συμπυκνωμένο ολόκληρο τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων.

Τι ελεγαν οι Σκοπιανοί όλα αυτά τα χρόνια; Ότι οι ίδιοι είναι αυτόχθονες  «Μακεδόνες», με απευθείας καταγωγή από τον Μέγα Αλέξανδρο, και ότι ως «Μακεδόνες» δεν έχουν σχέση με τους Έλληνες και τον Ελληνικό πολιτισμό!

Προεκτείνοντας το επιχείρημά τους ισχυρίζονταν ότι ο «Μακεδόνας» Μ.Αλέξανδρος, ήταν κατακτητής των Ελλήνων και όχι Μέγας Βασιλέας και αναπόστατο μέρος του Ελληνικού Πολιτισμού. Ένα «επιχείρημα» που χθες ακούστηκε και από την επίσημη κρατική τηλεόραση της Αθήνας.

Με λίγα λόγια, λένε δηλαδή, ότι άλλο ήταν οι αρχαίοι Έλληνες και άλλο οι «Μακεδόνες»!

Ο κ. Τσίπρας υπερασπιζόμενος (και) αυτό το ιδεολόγημα των Σκοπιανών, είτε δεν κατάλαβε, είτε έκανε ότι δεν κατάλαβε όσα συνυπέγραψε.

Και κρατηθείτε: Υπέγραψε ακόμα,  ότι ο πολιτισμός της Μακεδονίας ΔΕΝ είναι ελληνικός αλλά διαμοιράζεται ανάμεσα σε Σκόπια και Ελλάδα! Λέει η συμφωνία ότι:  « Τα Μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδονικός/Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά».Για ποια όμως «Μακεδονική κληρονομιά» μιλάμε; Αυτή του Ίλιντεν, όπου περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της «αλύτρωτης Μακεδονίας του Αιγαίου» ή εκείνης του Μακεδόνα Μ.Αλεξάνδρου ο οποίος τελικά «υποδούλωσε τους Έλληνες»; Η αξία αυτής της φρασούλας είναι ότι η Ελληνική υπογραφή εκχωρεί αμετάκλητα ιστορική πολιτιστική ιδιοκτησία στους «ψευδο Μακεδόνες».

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ιστορική παραχάραξη ανά τους αιώνες και μάλιστα με τη σφραγίδα της Ελλάδας του μέχρι χθες «νόμιμου ιδιοκτήτη» της κληρονομιάς της Μακεδονίας.

Γι αυτό και κανείς δεν περίμενε να δει στην τηλεόρασή του τον Έλληνα πρωθυπουργό να λέει αυτά και άλλα τόσα, προσπαθώντας να πείσει ότι η «Μακεδονική» γλώσσα και η «Μακεδονική» ταυτότητα ανήκουν στους Σλάβους, χρησιμοποιώντας και «επιχειρήματα» που ούτε ο Ζάεφ δεν είχε τολμήσει να εκστομίσει.

Είχα την τύχη στο παρελθόν να βρεθώ σε συζητήσεις για το Σκοπιανό μεταξύ Ελλήνων αξιωματούχων με ξένους ηγέτες υψηλής επιρροής. Κανένας από αυτούς, μα κανένας τους ποτέ δεν τόλμησε να θέσει ζήτημα αναγνώρισης εθνότητας ή γλώσσας. Όλοι τους κατανοούσαν τα Ελληνικά επιχειρήματα, όλοι τους ήξεραν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν την Ελληνική και ότι η γλώσσα των Σκοπιανών αποτελεί μια Βουλγαρική διάλεκτο, όλοι κατανοούσαν ότι η “μακεδονική” ταυτότητα δεν μπορεί να μονοπωληθεί από τους Σλάβους.

Όλα αυτά, μέχρι που ήρθε ο κ. Τσίπρας και έθεσε ο ίδιος τα θέματα αυτά, βγάζοντας από τη δύσκολη θέση τους Σκοπιανούς.

Πιθανόν ο κ. Πρωθυπουργός  να έχει πειστεί από τους ιδεοληπτικούς του συμβούλους ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Ίσως, να εκτίμησε ότι τα κέρδη που θα αποκομίσει στην οικονομία θα είναι υπέρτερα της πατρίδας.

Όμως, εκτός του κ. Τσίπρα υπάρχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με ρόλο ενοποιητικό και ιερή υποχρέωση να διαφυλάσσει την Ιστορία και τα δίκαια του Έθνους.

Γι αυτό και θα περίμενα έστω μια αναφορά και από τον Προκόπη Παυλόπουλο με μακρά θητεία στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας κατηγορούσε σε απευθείας μετάδοση τον Εθνάρχη,  ότι επί ημερών του «αναγνωρίστηκε η Μακεδονική γλώσσα, ως επίσημη γλώσσα του ΟΗΕ».

Αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να μην το κάνει, επιτρέποντας δια της σιωπής του η άθλια προπαγάνδα να καταστεί επίσημη εθνική θέση.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος όφειλε να αποκαταστήσει την αλήθεια για την Πατρίδα του, την (παλιά) παράταξή του, για τη μνήμη του Εθνάρχη.

Ίσως να μην το έκανε ακόμα. Ας περιμένουμε λίγο και ας του δείξουμε εμπιστοσύνη!

Γιατί έχει αποδείξει ότι και πατριωτισμό έχει, αλλά και αίσθηση ευθύνης έναντι της Ιστορίας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ